Bakgrunn - Konsert i Paviljongen - 09.03.2024

Konsert i Paviljongen

Konsert i Paviljongen - 09.03.2024
Litt om musikken:
«Farandole» fra «L’Arlésienne Suite No. 2» av Georges Bizet:
«Farandole» er en livlig og fargerik orkestral komposisjon av den franske komponisten Georges Bizet. Stykket er en del av suite nr. 2 fra Bizets musikk til Alphonse Daudets teaterstykke «L’Arlésienne». «Farandole» er inspirert av den tradisjonelle folkelegen dansen fra Provence-regionen i Frankrike. Musikken er preget av sin sprudlende energi, pulserende rytmer og lyse melodier som fanger opp livligheten og feststemningen til den provençalske folkekulturen.

«Livin’ on a Prayer» av Bon Jovi:
«Livin’ on a Prayer» er en ikonisk rockesang av det amerikanske bandet Bon Jovi, utgitt på deres album «Slippery When Wet» i 1986. Sangen er kjent for sin fengende melodi, kraftfulle vokaler og medrivende energi. Tekstene handler om utfordringene og håpene til en ung arbeiderklasse-pars liv. Med sin allsangvennlige refreng og energiske rytmikk har «Livin’ on a Prayer» blitt et stadig populært nummer som appellerer til et bredt publikum.

«Landlov» marsj av Øyvind Strand:
«Landlov» er en energisk og livlig marsj komponert av den norske komponisten Øyvind Strand. Marsjen er kjent for sine fengende melodier og sterke rytmiske elementer. Tittelen «Landlov» refererer til en periode hvor sjøfolk får lov til å forlate skipet for en kort tid og nyte tid på land. Musikken fanger gjerne opp denne følelsen av frihet og glede. Med sin strålende atmosfære og dynamiske temaer, er dette en marsj som får publikum til å trampe takten og smile.

«You’ll Never Walk Alone»:
«You’ll Never Walk Alone» er en hjertevarmende ballade som ble skrevet av Richard Rodgers og Oscar Hammerstein II for musikalen «Carousel». Sangen har siden blitt et symbolsk og trøstende nummer som har blitt sunget av artister over hele verden. Den gir et budskap om håp og styrke i møte med utfordringer og prøvelser. Med sin gripende melodi og rørende tekster har «You’ll Never Walk Alone» blitt et tidløst verk som berører lyttere på et dypt emosjonelt nivå.

«Libertango» og «Oblivion» av Astor Piazzolla:
Astor Piazzolla var en argentinsk komponist og bandoneon-spiller kjent for sin nyskapende tolkning av tango-musikken. Vi vil fremføre hans verk «Libertango» og «Oblivion», er kjent for å blande tradisjonelle tango-elementer med moderne harmonier og rytmiske strukturer. Musikken hans er ofte lidenskapelig og følelsesladet, og har en unik evne til å fange sjelen og lidenskapen til den argentinske tangoen. Piazzolla’s musikk for korps bringer ofte en ekstra dimensjon av symfonisk kraft og dybde til hans allerede mektige komposisjoner.

«Eleanor Rigby» av The Beatles:
«Eleanor Rigby» er en av The Beatles’ mest kjente sanger, skrevet av Paul McCartney og John Lennon. Sangen utforsker temaer som ensomhet og isolasjon på en dyptgående måte. Med sin unike melodiske struktur og gripende tekster, har «Eleanor Rigby» blitt et ikonisk verk som har berørt utallige lyttere over hele verden. Denne spesielle tolkningen for korps gir en ny dimensjon til det velkjente stykket og bringer en ny følelse av dybde og refleksjon.