Fremhevet bilde - konsert Gressvik kirke 19.11.2023

«You’ll never walk alone»

Konsert Gressvik kirke 19.11.2023
Musikkforeningen Viken inviterer til konsert i Gressvik kirke søndag 19. november. Konserten begynner kl. 17.00. Billetter kan kjøpes på forhånd (VIPPS 716249) eller ved inngangen (VIPPS eller kontant).

Vi har denne gangen invitert med oss Cantare som er et kvinnelig vokalensemble bestående av sangere med ulik bakgrunn, hovedsaklig fra Fredrikstad. Tatjana Grushina er korets dirigent og kunstneriske leder. Koret ble stiftet våren 1995 med Kåre Arnesen som dirigent og hadde som mål å fremføre verker av nyere komponister.

Cantare har i dag et bredt repertoar, med vekt på klassisk a capella. De har flere egenproduserte konserter hvert år i tillegg til at de deltar på forskjellige anledninger som brylluper, gudstjenester, konserter og som “korejenter” til forskjellige artister.

Cantare og Viken vil ha sine egne avdelinger, men også felles fremføringer, blant annet «You’ll never walk alone» som ble skrevet av Richard Rodgers og Oscar Hammerstein II for Broadway-musikalen Carousel i 1945. Teksten i denne sangen handler om håp, tro og det å aldri gi opp selv i mørke stunder. Den ble derfor i en periode populær i mange kirkesamfunn i USA, og finnes i en rekke salmebøker. Sangen er i nyere tid kanskje mest kjent som fotballhymne. Den brukes av supportere til fotballklubber over hele verden, men assosieres først og fremst med supporterne til Liverpool Football Club, som har benyttet sangen siden tidlig på 1960-tallet.

Hans Andreas KJølberg dirigerer Viken. Han vil også være solist på euphonium i «Daydream» av Frode Thingnæs.

Vi vil få høre Steinar Gulbrandsen som solist på trombone i «Slide away» av Thomas Andersen. Også flere andre av korpsets medlemmer vil ha solistiske innslag i andre stykker.

Så vår oppfordring må bli, «never walk alone». Ta med venner og kjente på konsert i Gressvik kirke.