Bakgrunn - Konsert i Paviljongen - 09.03.2024

Konsert i Paviljongen 9. juni 2024 kl. 17.00

Konsert i Paviljongen - 09.06.2024 - nettside
Vikens program

1. Highland Cathedral – Michael Korb & Ulrich Roever / Ian Peaple
Solist: Nile Strain, sekkepipe

“Highland Cathedral” er en populær melodi for Great Highland Bagpipe (den store skotske sekkepipe). Denne vakre melodien ble komponert av de tyske musikerne Ulrich Roever og Michael Korb i 1982 for et Highland Games-arrangement i Tyskland
2. De to trompeter – Hans Peter Nielsen / Willy Mittelbach
Solister: Heidi Solberg Hansen og Heidi Gjerløw, trompet

Hans Peter Nielsen var en dansk komponist og trompetist (1907-1977) som er kjent for sine mange trompetkonserter. I tillegg til å være en dyktig komponist, var han også tilknyttet Det Danske Radios Orkester som musiker i flere år. Blant hans komposisjoner finner vi “De to trompeter”, som han skrev i 1951.
3. That’s Entertainment March! – Hideki Kawakita
Hideki Kawakita er en japansk komponist, og “That’s Entertainment March!” har en livlig og underholdende karakter, typisk for musikk som ofte blir fremført i parader, konserter og andre festlige anledninger.
4. The Sound og Music – Richard Rodgers & Oscar Hammerstein II / Naohiro Iwai
“The Sound of Music” er en musikal med musikk av Richard Rodgers, tekster av Oscar Hammerstein II og en bok av Howard Lindsay og Russel Crouse. Den er basert på Maria von Trapps memoarer fra 1949, kalt “The Story of the Trapp Family Singers”. Musikkalen har blitt en av de mest ikoniske i historien og har kjente sanger som “Do-Re-Mi”, “My Favorite Things”, “The Sound of Music” og “Edelweiss”. Handlingen følger den klosterutdannede Maria Rainer, som blir guvernante for kaptein Georg von Trapps syv barn i Østerrike i 1938. Filmen med samme navn kom i 1965 og vant Oscar for beste film. Julie Andrews spilte hovedrollen som Maria von Trapp, og Christopher Plummer spilte Georg von Trapp.
5. Eleanor Rigby – John Lennon & Paul McCartney / Paul Lavender
“Eleanor Rigby” er en sang skrevet av John Lennon og Paul McCartney fra The Beatles. Den ble først utgitt på albumet “Revolver” i 1966. Sangen er kjent for sin melankolske tekst og vakre arrangement. Sangen utforsker temaer som ensomhet, isolasjon og det travle moderne livet. Den har en tidløs appell og er fortsatt elsket av fans over hele verden.
Paul McCartney sa selv om hvordan sangen ble til: «I løpet av årene har jeg møtt et par andre, og kanskje ensomheten deres fikk meg til å føle med dem. Men jeg syntes det var en flott personlighet, så jeg startet denne sangen om den ensomme gamle damen som plukker opp risen i kirken, som aldri virkelig får oppleve drømmene i livet sitt. Så la jeg til presten, presten, Father McKenzie. Og så var det bare de to personene. Det var som å skrive en novelle, og det var basert på disse gamle damene jeg hadde kjent som barn.»
6. Mitt lille land – Ole Paus / Haakon Esplo
Mitt lille land er en vakker sang av Ole Paus, skrevet i 1994, og den har blitt beskrevet som en lyrisk beskrivelse av Norge. Sangen fikk stor popularitet etter terrorangrepene i Norge i 2011 og ble omtalt som “den nye nasjonalhymnen” og et symbol på samholdet i landet vårt. Den uttrykker et begrep om Norge som inkluderer landskapet, menneskene og livsformene.
7. South Rampart Street Parade – Ray Bauduc / Bob Haggart
«Soth Rampart Street Parade» er en jazzlåt skrevet av Ray Bauduc og Bob Haggart. Den ble først spilt inn av Bob Crosby’s Bobcats i 1937. Låten har en livlig og festlig stil, typisk for New Orleans jazz. Den inneholder ofte glade trompet- og klarinettmelodier, samt en rytmisk basslinje. «Soth Rampart Street Parade» har blitt en klassiker innenfor jazzrepertoaret og spilles fortsatt av jazzband over hele verden.
8. Musik skall byggas utav glädje – Lill Lindfors / Frode Thingnæs
Lill Lindfors, også kjent som Maj Lillemor Lindfors, er en finlandssvensk sanger, komiker og skuespiller. Hun har hatt en lang og variert karriere, og hennes bidrag til musikk og underholdning har gjort henne til en kjent personlighet i Skandinavia.