Oktoberfest i Paviljongen

Plakat - oktoberfest 15.10.16.CDR
Oktoberfest ble arrangert første gang 12. oktober 1810 til ære for ekteskapet mellom Bayerns kronprins Ludwig og prinsesse Therese, da Bayerns kongelige innbød Münchens borgere til hesteløp, øl og andre fornøyelser, og ble raskt gjort til en årlig foreteelse. I dag er den verdens største folkefest.

Festivalen pågår i 16 dager før den første søndagen i oktober på et område som heter Theresienwiese, oppkalt etter prinsesse Therese. I anledningen festen brygges et eget Oktoberfestøl. Det serveres i en type énliterskanner som kalles «Maß», og er alkoholsterkt og smakrikt. Det får bare produseres av lokale bryggerier. Ølserveringen skjer i store telt som rommer 3-10 000 mennesker og tar inntil to måneder å reise.

I de senere år har Oktoberfesten spredt seg til andre deler av verden, spesielt til byer i USA og Canada med stor tysk befolkning (kilde: Wikipedia).

Musikkforeningen «Viken» har også startet en tradisjon med Oktoberfest i Paviljongen. I år arrangeres den i samarbeid med Jælpekorpset lørdag 15. oktober kl. 1900. Det blir «ompamusikk» med Sprudelwasser Tyrolerkapelle, leker og overraskelser. Meld deg på til telefon 906 44 805 innen 9. oktober. Prisen er kr 200 som inkluderer mat og en enhet drikke (øl, vin eller mineralvann).

Vi sees på Oktoberfest!